Η εταιρία AQUAPHOR διαθέτει πολλά ερευνητικά και αναλυτικά εργαστήρια. Τα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης, δημιουργούν πρωτότυπα νέα συστήματα επεξεργασίας νερού, αναπτύσσουν και εισαγάγουν νέες αναδυόμενες τεχνολογίες. Τα εργαστήρια πραγματοποιούν καθημερινούς, ποιοτικούς ελέγχους των πρώτων υλών καθώς και των τελικών προϊόντων.

Η AQUAPHOR επενδύει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στην Έρευνα & Ανάπτυξη. Στα 20 χρόνια των ερευνητικών και αναπτυξιακών εργασιών της, η εταιρεία παρουσίασε στον κόσμο μια σειρά μοναδικών τεχνολογιών:Το AQUALEN είναι υλικό ινών ενεργού φυτικού άνθρακα. Το AQUALEN έχει εξαιρετικές ικανότητες απορρόφησης έναντι οργανικών ακαθαρσιών και τοξικών βαρέων μετάλλων. Παρέχει ένα ρυθμό προσρόφησης (δύο τάξεις μεγέθους υψηλότερο από τον κοκκώδη απλό ενεργό άνθρακα) και την ικανότητα να αφαιρεί ακόμη και ίχνη συγκεντρώσεων βαρέων μετάλλων και τοξικών οργανικών ακαθαρσιών, όπως παρασιτοκτόνα, τριαλογονομεθάνες, χλωροφαινόλες και φαρμακευτικά προϊόντα.
Οι ιδιότητες ανταλλαγής ιόντων του AQUALEN ενισχύουν περαιτέρω την υπεροχή του στην προσρόφηση, συγκρινόμενο με τον κοκκώδη απλό ενεργό άνθρακα. Ο κύριος λόγος είναι η μικρή διάμετρος της ίνας και επομένως η πολύ μεγάλη εξωτερική επιφάνεια ανά μονάδα βάρους (μία έως δύο τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες εξωτερικές επιφάνειες από τον κοκκώδη). 
Η επιφάνεια απορρόφησης Aqualen είναι 33 φορές μεγαλύτερη από αυτή των συμβατικών απορροφητικών ιόντων ανταλλαγής. Τα φίλτρα που βασίζονται στην τεχνολογία Aqualen είναι περισσότερο από 10 φορές ταχύτερα και πιο αξιόπιστα από τα συμβατικά φίλτρα.IAM είναι μια τεχνολογία κατασκευής ενός μέσου φιλτραρίσματος νερού με υψηλής πυκνότητας απορροφητικά υλικά. Όταν το Aqualen αναμειγνύεται με κοκκώδη απορροφητικά υλικά, η τεχνολογία IAM δημιουργεί ένα συνεργιστικό αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι το μείγμα προσρόφησης επιτυγχάνει τις μοναδικές και υψηλές αποδόσεις. Ενεργώντας σαν τις ρίζες ενός δέντρου, οι ίνες Aqualen διαπερνούν το φυσίγγιο και τους κόκκους των προσροφητικών σε μια πυκνή δομή. Το νερό κατανέμεται ομοιόμορφα στο φυσίγγιο που συμβάλλει στην πληρέστερη κάθαρση. Στα φίλτρα Aquaphor, λόγω του IAM δεν υπάρχουν χαλαρά σωματίδια που θα μπορούσαν να συμβάλουν στο σχηματισμό μονοπατιών μέσω των οποίων το νερό μπορεί να περάσει χωρίς σωστή επεξεργασία. Το IAM εμποδίζει το φαινόμενο διοχέτευσης και εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή της ροής του νερού σε όλο το φίλτρο.Η τεχνολογία DFS είναι η μέθοδος εφαρμογής αργύρου στην πιο ενεργή ιοντική μορφή της για τις ίνες AqualenTM. Το DFS αυξάνει σημαντικά τα βακτηριοκτόνα αποτελέσματα σε σύγκριση με τα συμβατικά φίλτρα, τα οποία χρησιμοποιούν μεταλλικό ασήμι που αποτίθεται σε ενεργό άνθρακα.
Χάρη στην τεχνολογία DFS, ιόντα ενεργού αργύρου στερεώνονται σταθερά στις ίνες Aqualen, παρέχοντας προστασία από μικροοργανισμούς και πληρούν όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα υγείας και υγιεινής.Στο ανταλλακτικό φίλτρο Aquaphor K7M εφαρμόζεται η προηγμένη τεχνολογία DWAY. Το καθαρό νερό το οποίο πέρασε από άλλα στάδια φιλτραρίσματος, εμπλουτίζεται με ένα ισορροπημένο μείγμα φυσικών μεταλλικών στοιχείων ασβεστίου και μαγνησίου, που έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για το σώμα σας και συμβάλλουν στην εναρμόνιση των βιολογικών διεργασιών.Η τεχνολογία WWT της δεξαμενής για το φιλτραρισμένο νερό στα συστήματα αντίστροφης όσμωσης Aquaphor, επιτυγχάνει μέχρι και δύο φορές μεγαλύτερη απόδοση από τα κλασικά συστήματα αντίστροφης όσμωσης. Η ετήσια εξοικονόμηση νερού μπορεί να ανέλθει σε 9.000 λίτρα νερού, καθώς μειώνει το κόστος συντήρησης του συστήματος κατά 50% και μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά με χαμηλή πίεση εισερχόμενου νερού.

Το CarbFiber Block CFB είναι μια τεχνολογία κατασκευής μέσων φιλτραρίσματος νερού με διαφορετικούς βαθμούς διήθησης και έχει σχεδιαστεί για νερό οποιουδήποτε επιπέδου ρύπανσης. Το CFB αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των φίλτρων αντικατάστασης AQUAPHOR, διατηρώντας υψηλή την ποιότητα καθαρισμού.


Η πρωτοποριακή τεχνολογία HF, κοίλων ινών βοήθησε στη δημιουργία ανταλλακτικών μικροδιήθησης. Οι μεμβράνες κοίλης ίνας έχουν μεγάλη επιφάνεια φιλτραρίσματος ενώ διατηρούν μικρές διαστάσεις και η διήθηση φτάνει στα 0,1 micron. Η κοίλη ίνα είναι μια γενική ασπίδα, παρέχει μείωση των μικροβίων και βακτηρίων, κύστεων Giardia και άλλων εντερικών παράσιτων, απομακρύνοντας τις αδιάλυτες ακαθαρσίες και τα ιζήματα τόσο μικρά όσο 0,1 μικρόμετρα.Η τεχνολογία προσομοίωσης υπολογιστών ICM, συμβάλλει στην καλύτερη επιλογή υλικών και σχεδιασμού για τα προϊόντα Aquaphor. Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης δοκιμάζουμε την ανθεκτικότητα, την αντοχή και άλλα χαρακτηριστικά των φίλτρων που είναι σημαντικά στη χρήση. Η τεχνολογία ICM διασφαλίζει ότι η κατασκευή των ανταλλακτικών και των εξαρτημάτων των συσκευών AQUAPHOR, χρησιμοποιεί ένα βέλτιστο πολυμερές υλικό. Τα φίλτρα AQUAPHOR έχουν πενταπλάσιο περιθώριο αντοχής από κοινά φίλτρα, επιτρέποντάς τους να αντέχουν και να ανεχθούν υπερτάσεις πίεσης.Χάρη στην τεχνολογία Click & Turn που αναπτύξαμε, τα φίλτρα AQUAPHOR είναι εξαιρετικά εύχρηστα. Η συντήρηση των συσκευών φίλτρανσης νερού AQUAPHOR είναι τόσο εύκολο και γρήγορο να γίνει, ώστε ακόμα και ένα παιδί να μπορεί να αντικαταστήσει τα χρησιμοποιημένα ανταλλακτικά. Για να αντικαταστήσετε τα χρησιμοποιημένα ανταλλακτικά δεν χρειάζεστε ειδικές δεξιότητες ή εργαλεία. Απλά πιέστε το κουμπί και γυρίστε την φυσίγγιο.Η τεχνολογία HSS εξαλείφει την επαφή του καταναλωτή με τα απορροφητικά υλικά και τους επικίνδυνους ρύπους που απορροφούνται κατά τη λειτουργία του φίλτρου. Τα φίλτρα AQAUPHOR ορίζουν το παγκόσμιο πρότυπο για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών.

group_work Συγκατάθεση cookie